Life Stories

Dobri Moji Duhovi, Hvala Vam!

18/02/2021

Oznake:, , , , , , , , , ,

Dobri Moji Duhovi, Hvala Vam! Onog trenutka kad postanemo svjesni koliko je dobrih duhova kojima smo okruženi, shvatićemo koliko smo srećni. Ne mogu ni nabrojati te duhove koji me okružuju i tu su u svakom trenutku trebala ih ja ili ne. Koliko samo ljubavi oni nose u sebi.

Dobri Moji Duhovi, Hvala Vam!

Hvala Vam Dobri Moji

Ponekad se toliko skoncentrišemo na pogrešne stvari i ljude, da nam promaknu ti anđeli koji nas okružuju. A onda u nekom trenutku shvatiš, pa čovječe, čuvaju te sve vrijeme, paze i ne daju… Progledaj. Zahvali. Zagrli. Prigrli. Voli. Pruži. Daj. Dođe mi da kao nekad davno, da kao dijete, poskočim od sreće, da im naglas kažem jedno veliko HVALA! Hvala vam na svemu dobri moji duhovi.

Toliko sam nesvjesno naučila od vas. U trenucima očajanja, beznađa i izgubljenosti pod teretom teške svakodnevice koja me je dugo pratila, nisam vidjela da su disali sam mnom ili da nisu disali zbog mene. Plakali su sa mnom. Psovali. Opraštali. Savjetovali. Bodrili. Pa onda kad sve ode k vragu i od smijeha se kocenuli. Umorni. Nesvjesni, kao što sam i sama bila. Nesvjesni da prolazimo toliko težak zajednički put koji niko ne bi trebao prolaziti sam. Ne bi mogao.

Good SpiritsInteresantno je to sa dobrim duhovima među ljudima. I njima je potrebno isto što i nama. Čak i onda kad smo sigurni da nemamo šta da pružimo, imamo, o itekako imamo. Možemo. Trebamo. Nesebično, jednostavno, hrabro. Dajući njima, mnogo pružamo sebi, toliko da nam se srce ispuni nekom toplinom i bezgraničnom ljubavlju, onom bezuslovnom, koja te oslobađa, malo po malo…

Ima još toga interesantnog u vezi dobrih duhova. Kad ih postaneš svjestan i kad si njima ono što su oni tebi, odjednom se njihov broj povećava, toliko, da ubrzo imaš osjećaj da ih je toliko koliko ni u snu sanjao ne bi. Shvatiš da je toliko jednostavno.

Good Spirits

Dobri Moji Duhovi, Hvala Vam!

Pogledaj Oko Sebe


Anđeli moji živući, HVALA VAM! Hvala vam na svim vašim trenucima koje ste mi nesebično posvetili. Hvala vam na svim zajedničkim srećama i tugama. Hvala vam na istrajnosti. I hvala vam na vjeri. Vjeri u mene, u moj izbor, moj put. Hvala vam što ste vjerovali da je moj put pravi, čak i onda kad ja nisam mogla. Kad mi je mnogo toga maglilo pogled i skrivalo cilj, kad nisam mogla da shvatim da jedino što treba jeste vidjeti da će proći i da će svanuti dan kada više ništa neće biti isto. Imate svu moju ljubav i zahvalnost. Zauvijek.

U nekom trenutku životni teret postaje težak. Pretežak. Tada nam se može dogoditi nekoliko stvari. Možemo pasti, jer je to najlakše. Možemo se izgubiti i postati toliko negativni i sopstveni neprijatelj broj jedan koji ne primjećuje dobro oko sebe. I možemo progledati i spasiti se. Jer takvih trenutaka će biti još. Ali i onih koji će te trenutke dijeliti sa nama.

Zato, kad čovjek pomisli da je mnogo teško i da nikada neće proći, kad postane uvjeren da je sam, treba samo da pogleda malo bolje…shvatiće da je okružen njima – anđelima, dobrim duhovima, čuvarima. A isto tako će shvatiti da je isto to i on njima. I mnogima…kao i oni nama…

P.S. Što prije shvatiš da su i bremena lekcije i počneš da učiš, omogućavaš sebi da se pred tobom otvori čitav jedan novi svijet, tj. pogled na život više nikad neće biti isti. A ti rasteš. Nije to onaj rast od kojeg se postaje veliki. To je onaj rast od kojeg se postaje bolji čovjek.


Par pari refertur – Dobro se dobrim vraća
Non curatur qui curat – Ne liječi se ko se brine
Non est vivere, sed valere vita – Nije važno živjeti, nego vrijediti u životu
Non semper ea sunt quae videntur – Stvari nisu uvijek onakve kakvim se čine
Pauca sed bona – Malo, ali dobro

Ukoliko ti se dopao tekst, podijeli ga sa prijateljima i (…naravno…) sačuvaj ga za kasnije 🙂

Pročitaj i moj tekst o pažnji koje nam danas često nedostaje https://zenazna.rs/paznja-koje-nam-cesto-nedostaje/

0 likes

Author

Vesna

Your email address will not be published.